BACK


Reception with Hungarian Minister of Foreign Affairs The Hon. Laszlo Kovacs - October 1, 2003


2003-10-01

The Honorable Laszlo Kovacs, Hungarian Minister of Foreign Affairs, met with the Board and Council of the Manhattan Hungarian Network at a reception in New York.

Below is an article in MTI Hungarian newswire on October 1, 2003 discussing the Minister's trip and meeting with MHN.

For photos of this event, click on link at end of this page.

-------------


Kovács László felszólal az ENSZ Közgyűlésen
Washington, 2003. október 1. (MTI)


Kovács László külügyminiszter szerdán felszólal az ENSZ Közgyűlésének 58. ülésszakán és beszédében ismerteti a magyar álláspontot a világpolitika legfontosabb kérdéseiről.

A külügyminiszter szólni fog Irakról, a Közel-Keletről és Afganisztánról, a nemzetközi terrorizmusról, a tömegpusztító fegyverek elterjedése elleni fellépés fontosságáról, leszerelési kérdésekről és a nemzetközi szervezetek szerepéről.

Kovács László New York-ban megbeszélést folytat Kofi Annan ENSZfőtitk árral és részt vesz egy befektetői konferencián is.

A külügyminiszter a főkonzulátuson találkozik a New Yorkban és környékén élő magyarok képviselőivel, valamint egy külön összejövetelen Amerikában dolgozó fiatal magyarországi értelmiségiekkel, akiket a Manhattan Hungarian Network nevű fórum fog össze.
A külügyminiszter New York-i látogatása során találkozik a Zsidó Világkongresszus és más zsidó szervezetek vezetőivel is.

Kovács László csütörtökön New Yorkból Washingtonba utazik, ahol pénteken találkozik Colin Powell amerikai külügyminiszterrel. A megbeszélésen a kétoldalú
kapcsolatok néhány időszerű kérdését fogják áttekinteni és előkészítik Medgyessy Péter miniszterelnök ez évre tervezett amerikai útját. Kovács László az MTI-nek elmondta, hogy a tárgyaláson mindenképpen fel akarja vetni az iraki újjáépítésben
való magyar részvétel kérdését.

A külügyminiszter találkozik Washingtonban Tom Lantos képviselővel és a kongresszus néhány más, Magyarország iránt nagyobb érdeklődést tanúsító tagjával.

Kovács László, aki az EU-tagállamok és a csatlakozó országok külügyminisztereinek brüsszeli tanácsüléséről érkezett New Yorkba, Washingtonból Rómába utazik tovább, ahol Medgyessy Péter miniszterelnök kíséretében részt vesz az Európai Unió kormányközi konferenciájának a megnyitóján.


Date : 2003-10-01
Time : 19:00 - 19:30


Photo gallery : (10/01/2003) Meeting with Hungarian Minister of Foreign Affairs The Hon. Laszlo Kovacs

| Top |

BACK    ©bergermanus  
Copyright C 2003 Manhattan Hungarian Network – All Rights Reserved