BACK


Medgyessy Péter miniszterelnök New Yorkban és Washingtonban élő fiatal magyar értelmiségiekkel találkozott - MTI


2004-06-25
Medgyessy Péter miniszterelnök New Yorkban és Washingtonban élő fiatal magyar értelmiségiekkel találkozott csütörtökön a New York-i magyar főkonzulátuson.
2004.06.25 07:00 MTI
---------------------------

A két amerikai nagyvárosban élő fiatalok, egyetemisták, kutatók, mérnökök és üzletemberek tavaly hoztak létre egy-egy szervezetet a kapcsolattartásra, valamint azzal a céllal, hogy miként segíthetik tapasztalataikkal és tudásukkal Magyarországot Amerikából. A két szervezet, a New York-i Manhattan Hungarian Network és a washingtoni Homecoming Forum...ismertette a magyar kormányfővel és küldöttségével célkitűzéseiket, majd kérdéseket tettek fel, amelyekre Medgyessy Péter és a delegáció más tagjai válaszoltak.

A kormányfő példaként említette Oláh Györgyöt, a Kaliforniában élő Nobel-díjas tudóst, akivel mostani látogatásán csak telefonon tudott beszélni, de Magyarországon két alkalommal is találkoztak. Oláh György rendkívül büszke magyarországi iskoláira, ugyanakkor a tudományos pályájának a csúcsára Amerikában juthatott fel.

Medgyessy Péter felelevenítette kínai látogatását, a pekingi egyetemen szerzett élményeit is. Elmondta, hogy az egyetem melletti kutatási-fejlesztési központban 20 ezer olyan fiatal dolgozik, akik az Egyesült Államokban folytatták tanulmányaikat, majd visszatértek Kínába, hogy otthon kamatoztassák tudásukat. Medgyessy Péter végezetül kijelentette, hogy mindenki ott boldoguljon, ahol tud, csak legyen büszke hazájára, most, hogy már jó magyarnak lenni. Medgyessy Péter és az őt kísérő küldöttség az esti órákban elutazott New Yorkból.


| Top |

BACK


    ©bergermanus  
Copyright C 2003 Manhattan Hungarian Network – All Rights Reserved