BACK


EU Celebration in New York - article in Panorama Magazine


2004-05-05
Európai Uniós csatlakozási ünnepség New Yorkban


Május 1-én hazánk hivatalosan is az Európai Unió tagja lett. Ennek a történelmi eseménynek a méltó megünneplése nemcsak országszerte, hanem országunk határain kívül is megtörtént.
New York-ban e nagyszabású rendezvény a Waldorf Astoria-ban, The Grand Europe Ball elnevezésű gála keretében került megrendezésre.

A rendkívül színvonalas estén megjelentek az újonnan csatlakozott országok nagykövetei, Dr Horváth Gábor főkonzul valamint Elizabeth Vilmik aki egyúttal mint a Gála elnökségi tagja, valamint a Manhattan Hungarian Network igazgatósági tagja képviselte a fiatal, New Yorkban élő magyar értelmiségi korosztályt.

„ Hiszek abban, hogy az Európai Unió egy hatalmas lehetőség a belépő államok számára, hiszen egy közösség részévé válhatunk úgy, hogy közben nemzeti öntudatunkat, kulturális örökségünket büszkén felvállaljuk, s ez külünösen a fiatal értelmiségi korosztály javára válhat a jövőben” – emelte ki beszédében Ms Vilmik.

Az ünnepélyes megnyitó után operarészleteket hallgathattunk magyarul Csák József és Iván Ildikó előadasában majd a többfogásos vacsorát „after party” azaz zenés – táncos mulatság követte ugyancsak a Manhattan Hungarian Network szervezésében.

A csodálatosan feldíszített, hatalmas bálteremben a táncparkett nem sokáig maradt üresen, megtelt, jókedvű, a csatlakozást európai módon ünneplő sokadalommal.
A kellemes estét – jó magyar szokás szerint – tombola zárta, ahol a szerencsés nyertes egy New York – Budapest – New York repülőjegyet vihetett haza a MALEV –tól.

Mint azt képeink is tanúsítják , a nem mindennapi eseményt, nem mindennapi módon sikerült megünnepelni, emlékezetessé tenni .

Panorama Magazine

| Top |

BACK


    ©bergermanus  
Copyright C 2003 Manhattan Hungarian Network – All Rights Reserved