BACK


Prime Minister Medgyessy Meets with Manhattan Hungarian Network and Hungarian American Foundation Young Professionals


2004-06-24
Prime Minister Medgyessy Meets Young Professionals

Hungarian American Foundation Newsletter - June, 2004


Medgyessy Péter miniszterelnök és delegációja amerikai látogása során New York-ban találkozott két dinamikus \'yuppie\' szervezet, a Manhattan Hungarian Network és a MagyarAmerika Alapítvány vezetôivel.

Mindkét szervezet tagjai fiatal szakemberek, kutatók, üzletemberek New York, illetve Washington vonzáskörzetében. Egyik céljuk az anyaországgal, valamint az egymással való kapcsolattartás, hogy tapasztalataik és tudásuk által gazdagabbá és versenyképesebbé tegyék Magyarországot.

A MagyarAmerika Alapítványt V. Velényi Edit alelnök, és Végh Sándor elnök képviselték. Velényi Edit röviden összefoglalta a MagyarAmerika Alapítvány és a Nagykövetség közös Homecoming (Hazatérés) Fórum kezdeményezését, majd átadott a Miniszterelnöknek egy dossziét az Alapítvány eddigi munkájáról, valamint a ketiranyú tudás és munkaerô mobilitást elôsegitô \"HunEx\" projektrôl.

A rövid megbeszélésen jelent volt még Kovács László külügyminiszter, Draskovics Tibor pénzügyminiszter, Simonyi András nagykövet, és Horváth Gábor fôkonzul.

Zárszóként Medgyessy Péter kijelentette, hogy mindenki ott boldoguljon, ahol tud, csak legyen büszke hazájára, most, hogy már jó magyarnak lenni.

| Top |

BACK


    ©bergermanus  
Copyright C 2003 Manhattan Hungarian Network – All Rights Reserved