BACK


Kovács László felszólal az ENSZ Közgyűlésen / A külügyminiszter Találkozik a Manhattan Hungarian Network Vezetőivel - (MTI)


2003-10-01
Magyar Távirati Iroda RT

Kovács László felszólal az ENSZ Közgyűlésen

Washington, 2003. október 1. (MTI) - Kovács László külügyminiszter szerdán felszólal az ENSZ Közgyűlésének 58. ülésszakán és beszédében ismerteti a magyar álláspontot a világpolitika legfontosabb kérdéseiről. A külügyminiszter szólni fog Irakról, a Közel-Keletről és Afganisztánról, a
nemzetközi terrorizmusról, a tömegpusztító fegyverek elterjedése elleni fellépés fontosságáról, leszerelési kérdésekről és a nemzetközi szervezetek szerepéről.

Kovács László New York-ban megbeszélést folytat Kofi Annan ENSZfőtitkárral és részt vesz egy befektetői konferencián is. A külügyminiszter a főkonzulátuson találkozik a New Yorkban és környékén élő magyarok képviselőivel, valamint egy külön összejövetelen Amerikában dolgozó fiatal magyarországi értelmiségiekkel, akiket a Manhattan Hungarian Network nevű fórum fog össze.

A külügyminiszter New York-i látogatása során találkozik a Zsidó Világkongresszus és más zsidó szervezetek vezetőivel is.

Kovács László csütörtökön New Yorkból Washingtonba utazik, ahol pénteken találkozik Colin Powell amerikai külügyminiszterrel . A megbeszélésen a kétoldalú kapcsolatok néhány időszerű kérdését fogják áttekinteni és előkészítik Medgyessy Péter iniszterelnök ez évre tervezett amerikai útját. Kovács László az MTI-nek elmondta, hogy a tárgyaláson mindenképpen fel akarja vetni az iraki újjáépítésben való magyar részvétel kérdését.

A külügyminiszter találkozik Washingtonban Tom Lantos képviselővel és a kongresszus néhány más, Magyarország iránt nagyobb érdeklődést tanúsító tagjával.

Kovács László, aki az EU-tagállamok és a csatlakozó országok külügyminisztereinek brüsszeli tanácsüléséről érkezett New Yorkba, Washingtonból Rómába utazik tovább, ahol Medgyessy Péter miniszterelnök kíséretében részt vesz az Európai Unió kormányközi konferenciájának a megnyitóján.
| Top |

BACK


    ©bergermanus  
Copyright C 2003 Manhattan Hungarian Network – All Rights Reserved